alkaliczna woda jonizowana

alkaliczna woda jonizowana

Postprzez 78jca w 27 Sty 2010, 00:23

Witam,
jestem zupełnie nowa na tym forum i nie wiem kogo i gdzie mam się poradzić. Otóż po ciąży jest mi bardzo trudno wrócić do mojej własciwej wagi. te dodatkowe 9 kilogramów spędza mi sen z powiek.Nie umiem się już ubrać. Nie mogę na siebie patrzeć i na te fałdy tłuszczu wokół brzucha. Nie wiem w czym wyglądam dobrze. ach... długo by o tym pisać.
W każdym razie próbowałam już diety niełączenia węglowodanów z białkami, Ogólnie staram się nie jeść dużo. Chodzę raz w tygodniu na basen ale to wszytko wciąż jest za mało. Jestem również ograniczona małym dzieckiem.
Od koleżki dowiedziałam się o jonizatorach wody. Uzyskuje się z nich jonizowaną wodę alkaliczną, która podobno pomaga schudnąć. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? czy to naprawdę pomaga. Urządzenie nie jest tanie i nie wiem czy warto w nie inwestować. Podobno jonizatory wody z w powszechnym użytku w Japonii.
a w internecie znalazłam coś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=-ChU721jrn4

"Istnieje bardzo duża zależność między pH naszego ciała i utratą wagi. Wszyscy są przekonani, że otyłość bierze się z nadmiaru tłuszczu w naszym ciele. Generalnie jest to prawda, ale należy zrozumieć dlaczego tak się dzieje i dlaczego tłuszcz odkłada się w naszych tkankach? Problem polega w zakwaszeniu naszego organizmu."

Mam zamiar niedługo wejść w posiadanie jonizatora wody. Proszę powiedzcie co o tym sądzicie.
pzdr
J.
78jca

Dołączenie: 27 Sty 2010, 00:16

Powróć do Walka z nadwagą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości