Dieta w zgodzie ze sobą.

Dieta w zgodzie ze sobą.

Postprzez Chase w 21 Sty 2010, 16:19

Od paru dni jestem na innowacyjnej diecie i chciałam się podzielić moimi odczuciami, przy okazji opowiedzieć nieco o tej właśnie diecie.
Nie ma w niej gotowych przepisów, nie ma uniwersalnych zaleceń, nie ma miejsca na uczucie głodu.
Nigdzie o niej nie przeczytacie i nie zastosujecie jej w domu na własną rękę.
Dlaczego? Bo to dieta opracowywana przez specjalistów bardzo wysublimowanymi sposobami, dla każdego z osobna.
Zostałam zbadana w centrum med. (vimed) pod kątem mojego fenotypu, a następnie dobrano dla mnie wyjątkową (indywidualną) dietę. Mogę jeść tylko wyznaczone produkty, z których trawieniem mój organizm nie ma problemów. Od pozostałych muszę trzymać się z daleka, ponieważ, jak mi powiedziano, mogą wywoływać stany zapalne i opóźniać metabolizm.
Tak szczerze mówiąc - chudnięcie to tylko jeden z efektów diety. Już zauważam delikatną poprawę jakości cery (szczególnie na twarzy) i włosy przestały mi wypadać... Czuję, że mam więcej energii, chęci do ruchu. Zobaczymy co będzie dalej.
Jak obiecałam wczoraj - będę relacjonować ;)
Pozdrawiam!
Chase

Dołączenie: 20 Sty 2010, 13:14

Re: Dieta w zgodzie ze sobą.

Postprzez markiza w 27 Sty 2010, 00:21

Czytałam dużo na temat ustalania własnego kodu metabolicznego na podstawie feno- i genotypu i układanie pod niego odpowiednio zbilansowanej diety. Sama jeszcze nie byłam na takiej diecie ale wygląda to bardzo racjonalnie. Nie jestem zwolenniczką diet szybko odchudzających, dzięki którym w dwa tygodnie jesteśmy w stanie zrzucić 10 kilogramów. Niestety w takich przypadkach jest raczej regułą występowanie efektu jojo. A ta dieta, którą opracowują w Vimedzie mnie bardzo przekonuje, z racji tego, że nie wprowadza głodówki tylko racjonalne i zdrowe odżywianie się. Czekam na opisanie przebiegu diety :) I trzymam kciuki za zrzucenie zbędnych kilogramów.
markiza

Dołączenie: 10 Sty 2010, 18:20

Powróć do Diety opracowane przez naukowców

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości