Jaka dieta dla cukrzyków?

Jaka dieta dla cukrzyków?

Postprzez Gość w 21 Wrz 2009, 21:26

Czy mozecie mi polecic jakas dobra diete dla cukrzykow?

Znalazlem na tej stronie taki wpis: http://www.szczuplej.pl/5/dieta-dla-cukrzykow/ ale w sumie nie wiem czy ta dieta jest OK? sprawdzal to ktos? mozecie sie podzielic wrazeniami?

Dzieki.
Gość

Re: Jaka dieta dla cukrzyków?

Postprzez szczuplejąca w 27 Wrz 2009, 19:56

jeśli chodzi o dietę dla cukrzyka to ja bym jednak wolała ją skonsultować z dietetykiem niż polegać na dietach zamieszczonych w sieci. Dieta opracowana konkretnie dla Ciebie z pewnością będzie lepiej zbilansowana, dostosowana do potrzeb i możliwości.Polecam również "Exercise & Sport in Diabetes" ;) aktywność fizyczna z pewnością również pomoże w utracie zbędnych kilogramów. Moim zdaniem nawet bardziej niż dieta.
szczuplejąca

Dołączenie: 21 Wrz 2009, 13:15

Re: Jaka dieta dla cukrzyków?

Postprzez markiza w 26 Sty 2010, 17:42

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Jeśli w grę wchodzi jakaś choroba nie warto ryzykować i samemu przechodzić na dietę. Wybierz się do dietetyka bądź lekarza, który ułoży Ci odpowiednią dietę. Moim zdaniem odpowiednio zbilansowana dieta jest bardzo istotna szczególnie w sytuacji kiedy na coś chorujemy. Są centra medyczne (jak np. vimed), które specjalizują się w tworzeniu indywidualnego kodu metabolicznego (robi się go na podstawie zbadania fenotypu i genotypu człowieka) i pod taki kod układa się dietę. Eliminuje ona nieodpowiednie dla nas składniki, a wprowadza te, które jeść powinniśmy. Moim zdaniem powiedzenie, że jest się tym co się je, jest jak najbardziej na miejscu.
markiza

Dołączenie: 10 Sty 2010, 18:20

Powróć do Diety opracowane przez naukowców

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości