Plastry odchudzające... skuteczne czy nie?

Plastry odchudzające... skuteczne czy nie?

Postprzez krzysztof w 16 Kwi 2009, 23:13

No wlasnie, jak to jest w Waszym przypadku?

Prawie 2 lata temu nasza blogerka Marysia napisała notkę o plastrach odchudzających: http://www.szczuplej.pl/49/przyklejac-czy-nie-przyklejac-rzecz-o-plastrach-odchudzajacych/.

Komentarze były różne - jedni są zadowoleni, inni nie...

Czy plastry odchudzające są skuteczne?
krzysztof
Administrator

Dołączenie: 15 Sie 2008, 10:06

Re: Plastry odchudzające... skuteczne czy nie?

Postprzez Monika78 w 25 Kwi 2009, 09:04

Moja kolezanka uzywala plastry odchudzajace, ale jej nie pomoglo. Stwierdzila ze to tylko strata pieniedzy :(

Ale moze Wy macie jakies swoje "rekordy" skutecznosci?

Bo ja sama sie zastanawiam teraz nad plasterkami... probowalam kilku diet i nie bardzo mi pomogly :-(
Monika78

Postprzez teraz_szczupla w 10 Maj 2009, 23:59

a mi plasterki pomogly - chociaz nie powiem, z poczatku bylo trudno :-(

Na szczescie nie mialam zadnego uczulenia, a schudlam tyle ile chcialam :-)
teraz_szczupla

Postprzez miska1335 w 09 Cze 2009, 17:28

Witam was wszystkich !
Widzę, ze macie problem z kilogramami. Ja też kiedyś miałam ten sam problem. Pozbyłam się go w ciągu 3 miesięcy, chudnąć w zdrowy sposób 14 kilogramów, bez efektu jo-jo (rewelacja). Teraz jestem szczęśliwa i odzyskałam chęć do życia. Jeśli jesteście zainteresowani jak to zrobiłam to piszcie na mojego meila dominikas140@op.pl a na pewno sie odezwę !
Pozdrawiam wszystkich : )
miska1335

Dołączenie: 09 Cze 2009, 17:18

Postprzez dor77 w 16 Lut 2010, 00:41

witam
właśnie zastanawiam się nad tymi plasterkami
poza tym jem REDUXIL i piję ziołowe herbatki odchudzające
nie mam tragicznej nadwagi, ale po prostu źle się z tym czuję
pozdro
dor77

Postprzez Zośka w 18 Kwi 2010, 13:39

Moją przypadkową i nie planowaną dietą były spacery latem z podowu braku komunikacji miejskiej;p [od wsi do wsi.]
chodziłam w jedna strone 6km i spowrotem i potrafiłam zrobić dziennie tak 4 razy: dwie w tą i dwie w tamtą... nie zauważyłam tego dopoki znajomi zaczeli mowic ze juz mnie nie widac, ze znikam w oczach;p
fakt mało jadłam bo nie miałam czasu jak zajmowałam sie spacerami. Nie wiem w jakim czasie ale schudłam 8kg a MORAŁA taki tego jest: ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz!
Zacznicie robić brzyszki te krótkie (tylko odrywanie łopatek od ziemi) i PROGRESJA- stopniowo coraz więcej. Zacznijcie od 50 albo 100 i pozniej 2 razy tyle az wkoncy zamias podwieczorku zrobicie 1000 brzychów.
Zaczyna się cieplutko więc od maja można zacząć biegać po 15-20 minut na początek. RUCHU NIGDY ZA WIELE!!!
a plastry i tak sprobuje!
Zośka

Postprzez Kama_o9 w 27 Paź 2010, 20:43

Jakiś mc temu skończyłam ten sposób odchudzania, niestety 0 rezultatu. Tak samo próbowałam rzucić palenie, plasterki na ramię... nie warta to swojej ceny. Mi nie pomogło. Nie czułam po prostu rezultatu gdy nosiłam plaster.
Suknie ślubne , Góry i Mazury, Wino i Śpiew
Awatar użytkownika
Kama_o9

Dołączenie: 19 Paź 2010, 17:33
Miejscowość: Mazury

Postprzez kasia w 24 Lis 2010, 15:51

Wg mnie wszystkie wspomagacze typu plastry nie są skuteczne, jeśli nie połączymy ich z odpowiednią dietą i co najważniejsze z aktywnym trybem życia. Sport i ruch, tak jak ktoś już wyżej napisał to podstawa!
kasia

Postprzez aga134 w 13 Cze 2011, 19:21

plastry hm... zawsze mozna sprobowac kazdy ma przeciez inny orgazm inna przemiane materii wiec u jednych pomaga to a u innych inne rzeczy np cwiczenia.jedno jest pewne nawet jesli bedziemy stosowac plastry i schudniemy to pozniej zeby utrzymac figure bedzie trzeba jesc zdrowo i wykonywac jakies cwiczenia chociaz 2razy w tygodniu, niestety my kobiety zeby byc piekne cale zycie musimy patrzec na to co jemy bo przytyc jest bardzo latwo -schudnac ciezej. ja uwazam ze to wszystko zalezy od psychiki tzn naszego nastawienia do tego problemu, a plastry nawet jesli nie pomogą to zmotywuja takze do jakiejs diety ja sama doszlam do wniosku ze na zawsze trzeba sie pozegnac z bialym pieczywem stanowczo ograniczyc slodycze, slodkie i gazowane napoje oraz wszystko co smazone na oleju...powodzenia
aga134

Powróć do Jak schudnąć i nie tyć?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości