Schudnąć

Schudnąć

Postprzez młodamama w 26 Wrz 2008, 11:42

Może ktoś mi pomoże?
Mam 10 kg nadwagi. Jest to pozostałość po ciąży. W sumie w ciąży przytyłam 24kg i 14 kg poszło sobie bez większych problemów. Zostało 10 i nie mogę sobie poradzić z nimi.
Ruchu mam sporo (jak to przy niemowlaku). Staram się ograniczać słodycz, pieczywo a waga ani drgnie. Pomocy!!!
młodamama

Dołączenie: 26 Wrz 2008, 11:38

Re: Schudnąć

Postprzez mamcia w 26 Wrz 2008, 22:58

Witaj w klubie!!!
Ja walczę już 8 miesiąc z moimi kilogramami i co i nic :(
Może grupa wsparcie młodych mam :) ?
mamcia

Dołączenie: 23 Sie 2008, 10:21

Postprzez lolitka w 26 Wrz 2008, 23:05

Czytam takie posty i myślę, że to bardzo smutne :( , że zamiast cieszyć się z maleństwa to młode mamy zamartwiają się swoim wyglądem.
Oczywiście nie mówię aby nie dbać o siebie, ale przede wszystkim AKCEPTOWAĆ! Trzeba polubić siebie i trzeba to zrobić dla dziecka bo dziecko jest szczęśliwe, kiedy jego mama jest szczęśliwa :) .
lolitka

Dołączenie: 26 Wrz 2008, 22:59

Postprzez nowa w 27 Wrz 2008, 20:45

A karmisz piersią ( na mnie to podziałało rewelacyjnie) :?:
nowa

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 20:37

Postprzez renia w 28 Wrz 2008, 20:44

Kolejna młoda mama z nadmiarem kilogramów . Epidemia jakaś czy co?
Ja niestety jestem chodzącą porażką, brzuszysko ciągle sterczy, ćwiczeń nawet nie zaczęłam :(
Strasznie to smutne.
renia

Dołączenie: 21 Sie 2008, 10:18

Postprzez młodamama w 28 Wrz 2008, 21:01

nowa napisał(a):A karmisz piersią ( na mnie to podziałało rewelacyjnie) :?:

Karmię, ale na mnie to nie działa w ogóle :(
Apetyt mam wilczy. Próbowałam go oszukać pijąc wodę jedząc marchewki itd ale to na nic o niczym innym nie myślałam tylko o jedzeniu. Ze względu na to, że karmię małego ssaka to boję się stosować jakichkolwiek wspomagaczy farmakologicznych :(
młodamama

Dołączenie: 26 Wrz 2008, 11:38

Postprzez JASIA w 13 Sty 2009, 12:52

Schudłam 50kg w dwa lata , a jak ?
1.WYRZUCENIE Z DIETY CUKRU , MĄKI PSZENNEJ , DROŻDŻY , PIECZYWA
2.ĆWICZENIA ,ja ćwiczę na stepperze ( Rock' n Roll Stepper ) w dresie SAUNA tj coś takiego Dres sauna 2 części
3.Nie jemy po godz 18 .
4.Dieta niełączenia tj nie łącze węglowodanów z białkami , białek z tłuszczmi itp pisała już o tym Zzielona , należy tylko pamiętać , że musi to nam wjeśc w krew , to musi stać się naszym nawykiem żywieniowy!
JASIA

Dołączenie: 13 Sty 2009, 12:51

Postprzez miska1335 w 09 Cze 2009, 17:23

Witam was wszystkich !
Widzę, ze macie problem z kilogramami. Ja też kiedyś miałam ten sam problem. Pozbyłam się go w ciągu 3 miesięcy, chudnąć w zdrowy sposób 14 kilogramów, bez efektu jo-jo (rewelacja). Teraz jestem szczęśliwa i odzyskałam chęć do życia. Jeśli jesteście zainteresowani jak to zrobiłam to piszcie na mojego meila dominikas140@op.pl a na pewno sie odezwę !
Pozdrawiam wszystkich : )
miska1335

Dołączenie: 09 Cze 2009, 17:18

Postprzez ewa.mojawaga w 10 Cze 2009, 12:13

witam, problem z wagą po ciąży jest też skutkiem odkładania się zbędnej i nieprzetworzonej przez nasz organizm tkanki tłuszczowej.. Odżywianie ukierunkowane dobierane indywidualnie dla każdej osoby pozwoli pozbyć się zbędnych kilogramów, poprawiając Wasze samopoczucie. Nasze produkty maja wysoką wartość odżywczą , zostały specjalnie sformułowane w celu dostarczenia kluczowych witamin i minerałów do tych części organizmu gdzie najbardziej ich potrzebujemy. Nie katujcie się dietami źle dobranymi, efekty mogą być odwrotnie proporcjonalne do zamierzeń! Chudnijcie pod opieką konsultanta, na zdrowych produktach! proszę o kontakt: evam.mojawaga.pl
ewa.mojawaga

Postprzez Zuza w 05 Lip 2009, 18:02

Witam,
po 2 ciążach zostało mi ponad 15 kilo. Jadłam mnóstwo tabletek odchudzająch, hamujących apetyt, koktajle i tabletki z HERBALIfe, tabletki z chromen i efekt był mizerny. W końcu postanowiłam nie jejść chleba białego z masłem- jadłach chrupkie pieczywo WASA polane ketchupem +jajko+ ogórek+ pomidor albo pokrojone pomidory z ogórkiem i białym serem +pieprz, sól, ocet. Gotowałam sobie kurczaka, albo robiłam jajecznicęna odrobinie oleju (z cebulką). Oczywiście odstawiłam słodycze. W weekend jadłam to na co miałam tylko ochotę !!! Przy 2 maluchów braku chleba z masłem , ziemniaków oraz słodyczy ładnie schudłam. Gdy ubyło mi 12 kg wróciłam do czekoladki z kawą rano i bułeczki z masełkiem na śniadanie- momentalnie waga zaczynałą rosnąć. Pilnuję się z jedzeniem- wymyślam dania smaczne (zamiast chleba) tak abym nie chodziła głodna.
Ja na nadwagępatrzę chłodno: nadmierna podaż nad popytem- jeżeli tak jest to albo trzeba mniej jejść i odstawić np. bułeczki albo zacząć ćwiczyć- ale tak bez oszukiwania ;)
Zuza

Powróć do Walka z nadwagą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości