triki

triki

Postprzez słone.paluszki w 23 Sie 2008, 10:15

Nie wiem czy są to triki gwiazd, ale na pewno są pomocne w dbaniu o linię.
Kilka przydatnych trików:
Odpływamy.
Zafunduj sobie dzisiaj gorącą kąpiel. Dodaj do wody dwie łyżki soli morskiej. Działa ona odtruwająco na organizm, wzmacnia też tkanki i wygładza skórę.
Zamiast soli
Sól zatrzymuje wodę w organizmie- po prostu po niej puchniesz! Zastąp ją sosem sojowym bez dodatku soli (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością).
Ogranicz picie kawy
Kofeina podwyższa poziom kortyzolu we krwi. To hormon, który sprzyja tyciu. Równie skutecznie pobudzi Cię filiżanka zielonej herbaty. Ciebie i Twoją przemianę materii.
Woda
Staraj się wypijać codziennie 3 litry wody. Głód oszukuj kubkiem ciepłego rosołu warzywnego. Jest sycący, mimo, że ma około 20 kcal.
Czytaj etykiety
Wybieraj wodę z dużą zawartością wapnia (ponad 300 mg/dm3). Ten minerał przyspiesza spalanie tłuszczu. Najwięcej wapnia znajdziesz w wodzie mineralnej, m.in. Kryniczance.
słone.paluszki

Dołączenie: 23 Sie 2008, 09:54

Re: triki

Postprzez Chase w 21 Sty 2010, 15:41

Przyznam, że całkiem ciekawe te sposoby, a przy tym wcale nie szkodliwe. Spodziewałam się raczej trików w stylu "głoduj się i pij herbatki oczyszczające", a tu całkiem sensowne porady. No i nie tylko na schudnięcie, ale też na odtoksycznienie organizmu - bardzo ważna sprawa!
Dzięki, pozdrawiam!
Chase

Dołączenie: 20 Sty 2010, 13:14

Re: triki

Postprzez AloAlo w 24 Mar 2010, 20:37

Owszem fajne;) A ja wiem o "triku" Mariny Łuczenko. Przeczytałam na stronie warszawskiej kliniki Vimed, że stosuje ona dietę opracowaną na podstawie jej DNA. Robią tam testy nietolerancji pokarmowej i wykluczają na ich podstawie z diety, na stałe lub na określony czas, produkty wywołujące stany zapalne. Człowiek jest od tego zdrowszy, ma więcej energii, rzadziej choruje, chudnie, oczyszcza organizm. Bardzo fajnie jest opisana ta dieta i wypowiedź samej gwiazdy, która jednak figurę ma imponującą: http://www.vimed.pl/marina-luczenko---d ... cia-3.html
AloAlo

Dołączenie: 17 Paź 2009, 17:24

Powróć do Odchudzające tricki gwiazd

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości