Pomoc z wyborem diety i ćwiczeń

Pomoc z wyborem diety i ćwiczeń

Postprzez Filip17 w 02 Sty 2010, 03:37

Witam,
mam 17 lat, 170 cm wzrostu i ok.85 kg. Czuję się okropnie bo mam grube uda,
odstający brzuszek, boczki i drugi podbródek. Ogólnię czuję się fatalnię, wstydzę się wyjść na basen.. Napiszę coś o sobie, a więc wstaję koło 6 rano do szkoły i nic nigdy nie jem, ani nie piję.. Praktycznie codziennie w szkolę piję dużo puszek typu cola, jedząc dużo słodkich bułek i zwykłych bułek. Koło 15 napycham się podczas obiadu, a kolację jem praktycznie przed snem. Ogólnie praktycznie nie piję herbaty, ani wody. W domu nie ćwiczę, ale gram często w piłkę nożną i chodzę na wf, dziwię się że niektórzy zjadają po 5-6 kanapek w szkole, przy czym ja nie mam żadnych i oni są szczupli.

Proszę was, o jakieś ćwiczenia, żeby spalić tą tkankę tłuszczową, proszę o jakieś rady, lub dietę oraz chcę dobrać jakąś wodę mineralną lub źródlaną do siebie, żebym mógł ją pić. Nie chcę zrzucić wagi szybko, ale wolno i skutecznie oraz zrzucić brzuszek

Pozdrawiam
oraz proszę o pomoc
Filip17

Re: Pomoc z wyborem diety i ćwiczeń

Postprzez AloAlo w 27 Sty 2010, 22:41

Zdajesz sobie pewnie sam sprawę z tego co powinieneś wyeliminować. Wymieniłeś tu masę złych przyzwyczajeń, sprzyjających tyciu i fatalnemu stanowi zdrowia. Przede wszystkim nie napychaj się. Jedz posiłki do syta, wtedy kiedy jesteś głodny, najlepiej w regularnych porach. Ale nie dopychaj, tylko zaspokajaj głód. Najlepiej jest jeść co 3, 4 godziny. Wtedy organizm nie zaczyna odkładać zapasów w postaci sadełka. Staraj się jeść warzywa i owoce, jak najbardziej noś do szkoły kanapki. Najlepiej ciemne pieczywko, z chudą szynką lub twarogiem, jakieś jabłka. Pij dużo wody a nie napojów gazowanych, masz 17 lat, nawet ze trzy litry. Jeśli chodzi o herbatę to polecam czerwoną i zieloną. Zielona oczyszcza, czerwona stymuluje przemianę materii. No i oczywiście ćwicz, ruszaj się, pływaj, graj w piłkę, dużo się uśmiechaj i nie jedz przed snem;) Jeśli weźmiesz sobie do serca te rady, to już za parę miesięcy będziesz zadowolony ze swojego wyglądu. Życzę powodzenia. Pamiętaj o konsekwencji.
AloAlo

Dołączenie: 17 Paź 2009, 17:24

Powróć do Walka z nadwagą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości