walka z wiatrakami

walka z wiatrakami

Postprzez iwcia w 27 Wrz 2008, 20:59

Witajcie!
Dla mnie walka z nadwagą była jak walka z wiatrakami :D
Ponieważ nic się nie udało mi zrobić z moją wagą tzn chudłam a później znowu tyłam itd typowy efekt jojo :D po prostu zaakceptowałam fakt że jestem puszysta (ja chyba nie lubię tego określenia :lol: ).
Od tego przełomowego momentu moje życie przybrało inne barwy. Przestałam zadręczać się dietami, ciągle chodzić głodna, uprawiać jakieś koszmarne sporty.
Odżywiam się zdrowo, staram się zapewnić sobie sporo ruch ale tylko po to aby dobrze się czuć :)
Polecam takie podejście do sprawy - kochanego ciałka nigdy nie za dużo :D
iwcia

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 20:53

Re: walka z wiatrakami

Postprzez edan w 20 Paź 2009, 15:48

Efektu jo-jo da się uniknąć, wystarczy wiedzieć skąd on się bierze... :> Przeczytajcie efekt jo-jo
Pozdrawiam:)
edan

Dołączenie: 03 Mar 2009, 13:18

Re: walka z wiatrakami

Postprzez AloAlo w 27 Sty 2010, 22:47

Efekt jojo jest spowodowany tym, że stosujemy uniwersalne diety, które na jednych działają a na innych nie. Nawet jak uda się schudnąć, to wracamy do starych przyzwyczajeń. Mi natomiast podoba się podejście lekarzy z metabolicznej kliniki Vimed z Warszawy. Otóż oni walczą z nadwagą poprzez dopasowanie indywidualnej diety do fenotypu poszczególnych pacjentów. Robią badania in vitro (poza organizmem) i na podstawie wyników dobierają taką dietę, która nie wywołuje alergii pokarmowych i w połączeniu z fizjoterapią działa naprawdę skutecznie. Można dzięki temu schudnąć, ale trzeba być konsekwentnym i jeść tylko te produkty, które nasz organizm w pełni toleruje.
AloAlo

Dołączenie: 17 Paź 2009, 17:24

Powróć do Walka z nadwagą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości