tali osy - proste sposoby

tali osy - proste sposoby

Postprzez afro5 w 23 Sie 2008, 13:52

Siedem sposobów na zachowanie szczupłej talii :D :D :D :D :D :D

* Nie pij bezpośrednio po zjedzeniu owoców. Dotyczy to zwłaszcza wiśni i czereśni. W przeciwnym razie twój żołądek stanie się niczym napełniony powietrzem balon.
* Nie przesadzaj z jedzeniem surówek. Chociaż mogą wydawać się lekkie, surowe warzywa w istocie są ciężko strawne; mają twarde włókna. Żeby je przyswoić, żołądek musi wykonać spory wysiłek i pęcznieje. Zdając sobie z tego sprawę, nie należy dopuszczać do rozleniwienia jelit. Jedzenie gotowanych jarzyn i owoców stanowi doskonałą gimnastykę dla przewodu pokarmowego.
* Unikaj alkoholu. Jest on nie tylko prawdziwa studnią kalorii, ale jest to studnia bez dna. Alkohol odwadnia i wywołuje pragnienie. Uzupełnianie płynów pociąga za sobą z kolei zatrzymanie wody w organizmie i nasza talia zmienia się w koło ratunkowe..
* To samo dotyczy soli. Według Światowej Organizacji Zdrowia zjadamy jej trzykrotnie więcej niż powinniśmy. Te niepotrzebne gramy powodują zatrzymanie wody, której nadmiar ujawnia się w postaci dodatkowych centymetrów w pasie.
* Ostrożnie z napojami gazowanymi i gumą do żucia. Powodują one wzdęcia i odbijanie.
* Przeżuwaj dokładnie pokarmy. Im bardziej są one rozdrobnione i nasączone śliną, tym są łatwiejsze do strawienie. Mniejsze obciążenie dla naszego żołądka i... dla naszej talii.
* Pij herbatki ziołowe. Te z arcydzięgla, czarnego bzu, brzozy, perzu ogonków wiśni wzmagają diurezę i pomagają walczyć z „ociężałością” i tyciem. Podobnie jak siarczkowe i wapniowe wody mineralne. Wody mineralne powinny być jednak pite z umiarem. Chodzi bowiem o eliminowanie, a nie o zupełne pozbawienie organizmu wszelkich życiodajnych soli, jak sód i potas. Są one bowiem niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
afro5

Dołączenie: 21 Sie 2008, 11:29

Re: tali osy - proste sposoby

Postprzez alpinista25 w 16 Lut 2009, 17:25

łał, super porady... A ja myślałam, że zdrowo po posiłku wciągną jest jakieś owoc..

Jestem nowa na forum, nie wiedziałam gdzie się przywitać, więc robię to tutaj:) Moim marzeniem jest zgrabna, wręcz idealna sylwetka. Mam nadzieję, że znajdę na tym forum trochę wskazówek, które pomogą mi osiągnąć upragnione rezultaty...
alpinista25

Dołączenie: 16 Lut 2009, 13:32

Postprzez miss.mirabelka w 02 Lut 2010, 16:43

Ja też zebrałam trochę porad na temat płaskiego brzucha

http://ksztaltowanie-sylwetki24.blogspo ... 5-dni.html
miss.mirabelka

Dołączenie: 02 Lut 2010, 16:41

Postprzez anastasia85 w 17 Lut 2010, 21:46

Moim zdaniem na talię najlepsze są ćwiczenia na twisterze. Ja kupiłam sobie taki jak na stronie:
http://www.sklep-presto.pl/product-pol- ... 84688.html

Jest ciekawy, ponieważ oprócz tradycyjnych ćwiczeń można na nim podskakiwać. Model naprawdę fajny, a co najważniejsze sprawdza się podczas ćwiczeń. Moim zdaniem trochę udało mi się ulepszyć swoją sylwetkę. A Wy znacie może inne, tanie urządzonka, które można zakupić w celu poprawienia figury?
anastasia85

Dołączenie: 07 Lut 2010, 22:59

Powróć do Płaski brzuch

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości