Muszę schudnąć.

Muszę schudnąć.

Postprzez bąbelek w 21 Sie 2008, 10:11

Za miesiąc wesele, a sukienka ledwo dopina się. Kupić nową czy jest jakaś nadzieja?
bąbelek

Dołączenie: 21 Sie 2008, 10:02

Re: Muszę schudnąć.

Postprzez krzysztof1 w 21 Sie 2008, 10:15

Trzeba spróbować. Miesiąc czasu to bardzo dużo. ;)
krzysztof1

Dołączenie: 20 Sie 2008, 23:02

Postprzez bąbelek w 21 Sie 2008, 22:03

Od czego zacząć? Na razie zrezygnowałam ze słodyczy i słodkich napojów.
A chleb, makaron można?
A może jakieś ćwiczenia?
bąbelek

Dołączenie: 21 Sie 2008, 10:02

Postprzez Gucci w 04 Lut 2009, 13:18

O dobrze ,że zrezygnowałaś z napojów typu cola.Chleb oczywiście możesz jeść,najlepiej ciemny.Warto tę ćwiczyć,mogą być nawet najzwyklejsze brzuszki czy przysiady.
Gucci

Dołączenie: 03 Lut 2009, 12:41

Postprzez minka w 06 Maj 2009, 16:48

kochani,
a czy wy stosowałyście ta diete z płatkami Frutina?? dwa posiłki dzienie i sie chudnie?? ja nie przepadam za tymi płatkami, wolę granola Sante z owocami.
jak myślicie czy to też zadziała?? muszę trochę zrzucić do wakacji! pomożcie..
minka

Postprzez mg13 w 07 Maj 2009, 09:26

minka, a na czym polega ta dieta? ja tez musze schudnac i moze wlasnie chetnie bym sprobowala...

dziekuje :)
mg13

Postprzez kika w 30 Maj 2009, 20:18

to bardzo mało czasu ale da się
kika

Postprzez mgr Katarzyna Szott, dietetyk, ekspert portalu abcodchudzanie.pl w 04 Cze 2009, 13:14

Witam!

Zdrowo i bez ryzyka efektu jo-jo można schudnąć w ciągu miesiąca maksymalnie 4 kg.
Aby schudnąć 1kg należy zmniejszyć swoją dietę o 7000kcal - rozkładając to na tydzień wychodzi po 1000kcal dziennie.
Jeśli ktoś ma dzienne zapotrzebowanie energetyczne wielkości 2200kcal to oznacza, że jak będzie jadł codziennie 1200kcal to w ciągu tygodnia zrzuci 1kg.
I jest to bezpieczne.

Jak to zrobić?

Przede wszystkim ruch! Aktywność fizyczna pomoże nam spalić część tego 1000kcal.
Resztę można zrobić dietą. A jak? Oto kilka cennych wskazówek, które polecam swoim pacjentom:
- produkty nabiałowe wybierać o jak najmniejszej zawartości tłuszczu
- mięsa i wędliny jeść drobiowe
- zrezygnować ze słodyczy, słodzonych napojów gazowanych, słonych przekąsek oraz dań smażonych
- jeść 5 regularnych posiłków co 3 godziny (zapobiegają one napadom głodu i ochocie na słodycze)
- jeść dużo warzyw i 1 owoc dziennie (przyspieszają trawienie, dają uczucie sytości, są niskokaloryczne)
- pić dużo wody niegazowanej, która pomaga oczyścić organizm i przyspiesza metabolizm
- zrezygnować z tłuszczu widocznego: masła, margaryny, oleju

Tych kilka prostych rad rzeczywiście pomaga utrzymać linię.
Ale najważniejsze to REGULARNOŚĆ - i posiłków i aktywności fizycznej.

Pozdrawiam serdecznie.

mgr Katarzyna Szott
Dietetyk
Ekspert portalu abcodchudzanie.pl
mgr Katarzyna Szott, dietetyk, ekspert portalu abcodchudzanie.pl

Postprzez lilu w 06 Cze 2009, 21:11

ja znalazłam ostatnio w końcu coś dla mnie - powiem tak, mój zapał co do diet i ćwiczeń, no cóż... max miesiąc wytrzymuje :) ostatnio u mnie w mieście pojawiło się centrum neobodica - siedzi się 1/2h przy maszynie i nic poza tym sie nie robi... a efekty, wow! po niecałym miesiącu zeszłam ponad rozmiar a jem nadal tak jak jadłam... z tego co wiem to te centra jak na razie są otwarte tylko w 3 miejscach - szczecin, toruń i chyba zielona góra. jak ktoś ma możliwość podejść i wypróbować to szczerze polecam!! acha, zapomniałam dodać - zabiegi są całkowicie za darmo!!
lilu

The Terminator 4 Salvation 2009

Postprzez otillatroya w 09 Cze 2009, 01:00

Terminator franchise is what got me interested in the movies in the first place. The first was a suspenseful cyberpunk thriller, and the second became my favorite movie of all time. The third fell short of intelligence but still solid nonetheless, and the TV series was a good addition to the franchise. Nearing the end of May, the fourth and latest film addition of the beloved sci-fi franchise will open, and viewers are in for a sheer summer spectacle.
otillatroya

Następna

Powróć do Walka z nadwagą

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości