Chciałabym być chudsza!

Re: Chciałabym być chudsza!

Postprzez vita14 w 20 Mar 2010, 15:09

Wogóle nie jem słodyczy, śniadanie to przeważnie lekka kanapka, w szkole na drugie śniadanie jem bułkę z pełnoziarnistego chleba, obiad lekkostrawna zupa lub mięso z woreczka (ale to rzadziej) kolacja jogurt lub jabłko lub marchewka albo wcale jej nie jem. Ćwiczę codziennie teraz jest zima więc ćwiczę mniej niż bym mogła w lecie ale robię brzuszki, skłony, mam rower do treningów. Chciałabym wiedzieć czy ta dieta jest właściwa chciałabym schudnąć chociaż 4 kg ale przydało by się więcej i nie chcę mieć efektu jo jo :)
vita14

Postprzez Brzydula w 03 Maj 2010, 20:16

Mam podobry problem .. mam 12 lat .. mam 162 wzrostu i 56 kg.... :? musze jakoś schudnąć nie polacajcie mi jeżdzenia na rowerze lub na rolkach bo nie umiem no na rowerze to troche xD bo dawnoi niejeździłam .na rolkach? zamówiłam i mają dość w piątek lub w czwartek :D i wgl .. jestem brzydka .. gruba i u nas w szkole heh nie ocenają kim się jest tylko po wyglądzie . jesteś gruba odżucają cb . brzydka - to samo . wszyscy są w klasie ładni .... i do tego .. nie moge zmienić ciuchó na lepsze bo mamy szpetny mundurek i on pogubia jeszcze bardziej ... :cry: nie mam wgl przyjaciół w szkole i ten mundurek i ci ludzi psują mi całe dzieciństwoi podstawówke .. a do innej klasy nie moge się przepisać :( my jako jedyna 5 klasa mamy niemiecki ... prosze pomuszcie mi ...jakąś dietę czy coś .. dopasowane ćwiczenia .. prosze o pomoc na gg 9425438 prosze :((
Brzydula

Postprzez Magda w 06 Wrz 2010, 20:37

Czesc wszystkich. Widze,że nie tylko ja mam taki problem. Otóz to...mam 15 lat, mam 1,70 wzrostu i waże 59kg. Caly czas gdy patrze w lustro wydaje mi sie ze jestem gruba. Gdy zaczynam ten temat z kim kolwiek,kazdy mowi mi ze opowiadam głupoty. Mama mówi ze nie jestem, ciocia mówi że nabieram kobiecych kształtów, ale mimo tego dalej sie tak czuje.Wszyscy mówia mi ze jeszcze rosne i zebym sie nie odchudzała,bo moge wpasc w anemie czy inne powazne choroby.
Chciałabym miec plaski brzuch i nie chciałabym miec boczków, kryje to czesto pod koszulkami wiekszymi o jeden rozmiar, ale wkoncu chciałabym ubrac moj rozmiar. Mimo tego ze cwicze (codziennie wieczorem robie 10 pompek i 30 brzuszkow)
to nic nie daje. Moze tylko dlatego, że za krótko t trwa. Ale mimo tego jezeli macie jakas dobra motywacje dla mnie to prosze piszcie na email lena.t410@gmail.com.
Magda

Martyna z Warszawy :P

Postprzez steethomo w 03 Paź 2010, 15:20

Witajcie. Trafilam tu niedawno z polecenia znajomego. Faktycznie forum dotyczy tej nieco niszowej tematyki, ktora bardzo mnie interesuje. Skoro juz pisze, pozwole sobie cos wiecej o sobie powiedziec, mam nadzieje, ze moja gadatliwosc nie bedzie upierdliwa ;)

Na imie mam Martyna, 2 lata temu ukonczylam biotechnologie na SGGW w Warszawie. Nie pracuje w tym zawodzie, ale zajmuje sie hobbystycznie zywnoscia GMO. Nie chce przynudzac na ten temat, w podpisie umiescilam kilka stron, mam nadzieje ze nikomu nie bedzie to przeszkadzac.

Jestem teraz na urlopie macierzynskim, wiec moge aktywniej uczestniczyc w zyciu forum, oczywiscie tylko w wolnych chwilach ;)
steethomo

Dołączenie: 03 Paź 2010, 15:20

Postprzez Julka w 07 Paź 2010, 20:47

hej ;) mam 16 lat 1,66 wzrostu i waże 74 kg... i nie czuje się z tym dobrze. chciała bym wyglądac tak jak moje koleżanki,które są szczupłe. brak u mnie silnej woli i to jest mój najwięjszy minus ;/ chciała bym wkońcu sie wziąsc za siebie i coś z sobą zrobic. a przydało by się tak zrzucic z 10 kg jak nie więcej. mam nadzieje,że coś doradzicie. ;)
Julka

Postprzez Kama_o9 w 28 Paź 2010, 21:39

Masz sporo rzeczy na forum, zakup jakieś dobre suplementy diety, dużo ćwicz i ogranicz apetyt na jedzenie. Tylko żebyś nie wpadła w anoreksję albo anemię przez to odchudzanie, bo tak bywa często.
Suknie ślubne , Góry i Mazury, Wino i Śpiew
Awatar użytkownika
Kama_o9

Dołączenie: 19 Paź 2010, 17:33
Miejscowość: Mazury

Postprzez kasalenna w 18 Lis 2010, 16:39

to wszystko siedzi w psychice, nie trzeba się katować w nastoletnim wieku dietami, nawet nie można, trzeba się rozwijać, potrzeba jeść więcej, ale odpowiednie rzeczy ma się rozmieć. Najlepiej właśnie ćwiczyć, żeby poczuć, że coś dobrego się dla siebie robi :D
kasalenna

Dołączenie: 16 Lis 2010, 20:35
Miejscowość: wlkp

Postprzez Gość w 01 Maj 2011, 09:42

Mam 16 lat i waże 56 kg. Chcialabym schudnąć 3 kg. Kalkulator BMI wykazuje że mam dobrą wagę, ale ja tak nie uważam. Ogólnie jestem szczupla tylko mam szerokie biodra i pupę. Porzdzcie mi co mam robic. :(
Gość

Postprzez ula9 w 01 Maj 2011, 09:49

cześć chcialabym schudnąc parę kg. Ogólnie jestem szczupla ale mam grube nogi i uda chce je jakoś wyrzezbić mam rozstępy na nogach i celuit. dajcie jakieś pomysly kosmetyki do pielęgnacji. RATUJCIE!!!!!! :cry:
ula9

Poprzednia

Powróć do Diety dla nastolatek

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości