przytyć - czy to możliwe

przytyć - czy to możliwe

Postprzez daria w 21 Sie 2008, 11:55

Wszędzie jest pełno informacji na temat diet odchudzających. Ja mam problem odwrotny. Chciałabym przytyć. W sumie kupuję ubrania w rozmiarze 34 co przy 168cm wzrostu jest trudne bo one są za krótkie.
Niby powinno być łatwo bo tylko jeść, jeść itd. Ale w praktyce nie zawsze jest to łatwe. Z obserwacji koleżanek stwierdzam że łatwiej schudnąć.
Może ma ktoś sprawdzony sposób na przytycie?
daria

Dołączenie: 21 Sie 2008, 11:30

Re: przytyć - czy to możliwe

Postprzez bebe w 21 Sie 2008, 23:45

A próbowałaś liczyć kalorie i wybierać tylko te potrawy które mają ich naprawdę dużo.
W kalkulatorach linkowałam świetny kalkulator kalorii. Może Ci się przyda :)
Moja przyjaciółka ma taki sam problem. Bardzo pilnuje systematycznych posiłków. Jada 6-7 posiłków dziennie.Stara się jeść dużo i bardzo kalorycznie. Efekt jest taki że jest bardzo najedzona a nadmierną szczupłość maskuje strojem.
bebe

Dołączenie: 21 Sie 2008, 22:10

Postprzez ania w 22 Sie 2008, 17:14

Oj ja cię rozumie :D
Mam problemy z dojściem do wagi sprzed ciąży. W ciąży przytyłam 15
kg,czułam sie super,byłam okrąglutka. :lol:
Niestety,teraz jestem "kanciasta",ale przytyłam ostatnio 3 kg:-)).
Jestem za zdrowym żywieniem-ale musiałam przewartościować swoje
myślenie,jem, ile dam radę i niekoniecznie warzywa itp...
Może będziemy się wspierać w naszej anty-diecie?
Daj znać jak Ci idzie. Może opracujemy jakąś wspólną strategię?
ania

Dołączenie: 22 Sie 2008, 17:10

Postprzez bąbelek w 23 Sie 2008, 21:35

Tak sobie przejrzałam wasze posty i ... tak Wam bardzo zazdroszczę :(
Tylko nie mówcie, że wy mi też bo nikt za wami nie szepcze nieprzyjemnych rzeczy :( :(
Ale mam dzisiaj zły dzień, chyba pójdę spać :( :(
bąbelek

Dołączenie: 21 Sie 2008, 10:02

Postprzez Gucci w 03 Lut 2009, 13:03

Oczywiście można przytyć ,trzeba tylko jeść częściej niż zwykle,kalorycznie tylko bez przesady żeby nie popaść w otyłość.
Gucci

Dołączenie: 03 Lut 2009, 12:41

Postprzez Grzegorz w 08 Sie 2009, 13:24

Oj wcale NIE jest tak łatwo przytyć "gucci". A o popadnięciu w otyłość (:O) raczej nie ma co marzyć. Napewno będzie ciężej niż schudnąć ale nie ma rzeczy niemozliwych :) Ja miałem problem odwrotny ale znam ludzi którzy nie mogli przytyć a po zastosowaniu diety wraz ze specjalnie przygotowanymi suplementali diety tyli. I wg mnie to nie chodzi tu o czyste kalorie bo siedzenie przy kompie i wsuwanie chipsów chyba nikogo nie satysfakcjonuje. Ja korzystałem z produktów tej firmy -> Herbalife i jestem zadowolony :)

Życze sukcesów :)
Pozdrawiam
Grzegorz

Postprzez Ewcia w 01 Paź 2009, 14:16

Z przytyciem faktycznie, jest o wiele wiekszy problem niz ze schudnieciem. Przyczyny tego moga byc naprawde rozne:
- ujemny bilans kaloryczny
- zbyt uboga dieta (przede wszystkim za malo bialka)
- zaburzenia trawienia lub wchlaniania
- zbyt szybki metabolizm (jedzenie "przelatuje" przez uklad pokarmowy i nie ma czasu na wchloniecie podstawowych skladnikow odzywczych)
- stany chorobowe.

Duzo tez zalezy od tego, czy mamy, mimo szczuplej budowy wiecej miesni czy raczej tluszczu. Wiecej miesni i dobry poziom energii swiadczy o dobrym metabolizmie. W takim przypadku faktycznie, wieksza kalorycznosc posilkow plus duza ilosc bialka (np. z suplementow) powinny zalatwic sprawe. Gorzej, gdy mamy sytuacje odwrotna, tzn wiecej tluszczu i "nic nam sie nie chce". Moze to swiadczyc o braku podstawowych skladnikow odzywczych, prblemach z trawieniem lub wchlanianiem. Wtedy bez porzadnych suplementow sie nie obejdzie i nie ma co sie czarowac. Potrzebne bedzie konkretne dozywienie organizmu, warto tez zrobic sobie badania lekarskie.

jesli chodzi o suplementy to polecam HERBALIFE. I wszystko, nazwa mowi sama za siebie :). Jesli ktos z Was chce konkretniej pogadac na temat przytycia, piszcie esawicka6@wp.pl lub dzwoncie 513213665. Zapraszam tez na www.ewelinas.mojawaga.pl.
Ewcia

Dołączenie: 01 Paź 2009, 14:03

Postprzez darys_KrK w 21 Lut 2010, 15:14

Elo
Jestem młody i mam dopiero 15 lat. Moja waga wynosi 47 kg i wzrost 165 cm. Gram w piłkę nożna w której waga jest trochę potrzebna. Nie raz czuje się troch krempująco gdy ktoś mówi ze za mało waże. Sam chciał bym przytyć jakieś 5-6 kg. Jak ktoś może mi poradzić szybki sposób jak przytyć to będę naprawdę bardzo i to bardzo wdzięczny. :D
darys_KrK

Powróć do Jak przytyć?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości