Pomocy, jak dobrac diete?

Pomocy, jak dobrac diete?

Postprzez Monika78 w 25 Kwi 2009, 09:06

No wlasnie, jak dobrac diete?

Na co mam zwrocic uwage, co jest potrzebne? Kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac, zeby potem nie bylo ze stracilam czas :-(

Czy ktos mi moze pomoc? Z gory dziekuje :)
Monika78

Re: Pomocy, jak dobrac diete?

Postprzez ola w 04 Cze 2009, 12:27

Proponuję zasiegnać rad ze strony http://www.stracbrzuch.yoyo.pl/ gdzie otrzymasz wskazówki co do diety oraz ćwiczeń. Poradnik, który zawiera ważne porady w kwestii odchudzania.
ola

Dołączenie: 04 Cze 2009, 12:05

Postprzez Katarzyna w 12 Cze 2009, 12:24

Na serwisie www.abcodchudzanie.pl eksperci dobiorą Ci dietę i pomogą w ustaleniu co możesz jeść, kiedy i w jakich ilościach. Serdecznie polecam, bo sama korzystam!
Katarzyna

Dołączenie: 03 Cze 2009, 15:28

Postprzez kasiakowalska w 16 Paź 2009, 15:46

Hej, Znalazłam ciekawy artykuł dotyczący diety na portalu Familie.pl Co prawda tam jest poruszany problem diety dla dzieci, ale większość opisanych zasad można uznać za uniwersalne. Polecam Wam artykuł "Walcz skutecznie z otyłością u swojego dziecka" na portalu Familie.pl
kasiakowalska

Dołączenie: 16 Paź 2009, 15:44

Postprzez Gość w 19 Paź 2009, 15:33

Przede wszystkim unikaj diet, które opierają się na ograniczonej ilości składników (typu dieta kapuściana) – szybko dają efekty, ale organizmowi trzeba dostarczać różnorodnych składników. Owoce, warzywa, chude sery itd. Jeśli chcesz stracić więcej kilogramów skorzystaj z porady dietetyka, wtedy będziesz miała pewność, że Twoja dieta jest dostosowana do Twoich potrzeb.
Gość

Postprzez markiza w 10 Sty 2010, 19:24

Zgadzam się z tym, że najskuteczniejsza jest dieta ustalona przez dietetyka, lub osobę, która jest kompetentna w tych kwestiach. Nie warto katować się dwutygodniowymi dietami przynoszącymi szybkie efekty i równie szybki efekt jojo. Najlepiej jest ułożyć sobie dietę bogatą w witaminy i odpowiednią ilość kalorii i stosować ją zawsze. Nie może to być dieta, która wyklucza jakieś podstawowe w żywieniu składniki. W Warszawie jest centrum medyczne Vimed, w którym poprzez testy określają indywidualny kod metaboliczny i na jego podstawie ustala się dietę pasującą do każdego z osobna. Często w dietach każą jeść np. mięso kurczaka, a okazuje się, że niektóre osoby nie powinny go mieć w swoim menu i dlatego diety są nieskuteczne.
markiza

Dołączenie: 10 Sty 2010, 18:20

Postprzez Chase w 20 Sty 2010, 13:39

Dokładnie. Skomponowanie diety wymaga indywidualnego podejścia do każdego pacjenta z osobna. Proces tworzenia mojej diety trochę trwał, ponieważ zdecydowałam się na powierzenie tej sprawy takiemu centrum medycznemu specjalizującemu się w leczeniu między innymi chorób metabolicznych i nadwagi. Najpierw przeszłam badania- zbadano moje zdolności metaboliczne i na tej podstawie dostałam od Pani doktor wszelkie potrzebne informacje. Na razie dopiero zaczynam (3 dzień), ale jak czytam wywiady z ludźmi, którzy na tej samej diecie schudli 20 kg w 3 miesiące (np. http://www.vimed.pl/historia-jolanty.html), to nabieram coraz więcej ochoty :) Będzie dobrze! Postaram się złożyć relację z postępów ;)
Chase

Dołączenie: 20 Sty 2010, 13:14

Postprzez dietetyk55 w 30 Mar 2010, 07:36

Jeśli szukasz profesjonalnej pomocy dietetycznej on-line pisz: ankas_himerka@op.pl
dietetyk55

Dołączenie: 30 Mar 2010, 07:31

Postprzez AdamKowalik w 09 Kwi 2010, 10:55

A może napisz coś więcej,jak się odżywiasz i czy bierzesz jakieś suplementy?? Bo tylko one w połączeniu z odpowiednia dietą dają efekty. Na forum sa opisane poszczególne diety,wiec może najpierw sprawdź tam i wybierz któraś dla siebie.
AdamKowalik

Dołączenie: 21 Mar 2010, 10:49

Powróć do Jak dobrać dietę?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości