gdzie się zgłościć po dietę

gdzie się zgłościć po dietę

Postprzez koniczynka w 28 Kwi 2010, 10:09

Nie ma co ukrywać walka z otyłością jest dość ciężkim i żmudnym zadaniem. Chociaż niektórzy przekonują nas o tym, że wcale tak nie musi być.
Tak się zastanawiam, co jest kluczem do tego, żeby dieta była skuteczna. Na jakiej podstawie należy ją dobrać?? I najważniejsze dla mnie pytanie, gdzie się udać, żeby mieć pewność, że dieta będzie dobrana tylko do potrzeb mojego organizmu?? Bo wiem, że każdy człowiek jest inny i nie zawsze jeśli coś jest skuteczne w przypadku jednych może być skuteczne u innych.
A jak wy myślcie istnieje "uniwersalna dieta " , czy raczej jest to sprawa indywidualna??
koniczynka

Dołączenie: 28 Kwi 2010, 09:53

Re: gdzie się zgłościć po dietę

Postprzez lighty w 03 Lis 2010, 11:15

Jeśli ktoś ma faktycznie problem z nadwagą trudno jest mu samemu ograniczyć się w spożywaniu nadmiernych ilości owoców albo po prostu nic na niego nie działa to z pewnością warto udać się do specjalisty. Trzeba zadziałać na wszystkich płaszczyznach, między innymi dobrze dobra a dieta przez dietetyka, regularne ćwiczenia. Czasami diety które działają na wszystkich - uniwersalne mogą zaszkodzić. Według mnie lepiej program odchudzający dostosować indywidualnie. Ostatnio przeglądają różne strony związane ze zdrowym żywieniem, trafiłam na tą http://medlinea.pl/ całkiem sensownie traktuje ten problem.
lighty

Dołączenie: 19 Paź 2010, 10:51

Re: gdzie się zgłościć po dietę

Postprzez sadzonka w 23 Lis 2010, 14:22

a czy jest możliwa wizyta u dietetyka na nfz?
sadzonka

Dołączenie: 23 Lis 2010, 14:10

Powróć do Jak dobrać dietę?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości