Oleska napisał(a):Martha, schudnąć 20kg w 2 miesiące to nie jest problem, ale może Cię to doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Ja też zawsze napalałam się na diety cud i myślałam, ze w krótkim okresie czasu schudnę i będę miała ten problem z głowy... To niestety nigdy nie wychodziło. Doszłam w końcu do wniosku, że skoro tyle czasu żyłam z nadwagą to mogę wytrzymać jeszcze trochę zanim osiągnę wagę dla mnie idealną nawet jeśli ma mi to zająć troszkę więcej czasu. Najlepszym sposobem jest właśnie zmienienie nawyków żywieniowych, a mianowicie: rezygnacja, a przynajmniej ograniczenie chleba, ziemniaków, makaronów i oczywiście słodyczy. Po za tym nawet nie trzeba się ograniczać w ilości spożywanego jedzenia, pamiętając oczywiście o tym, żeby się najadać, ale nie przejadać! Ja w ten sposób schudłam 5kg w 10 dni, teraz idzie to co prawda trochę wolniej, ale nadal chudnę i czuję się coraz lepiej. Sama świadomość tego, że zdrowiej się odżywiam sprawia u mnie lepsze samopoczucie.
Nie no gratulację, postaram się tak jak pani zmienić nawyki, zrezygnować z chleba, ziemniaków, makaronów i oczywiście słodyczy.Nie zapominając o ćwiczeniach