Schudłam 20kg w 4 miesiace. Uwierzcie w siebie naprawde mozn

Re: Schudłam 20kg w 4 miesiace. Uwierzcie w siebie naprawde mozn

Postprzez gRUBA w 05 Maj 2010, 21:53

Oleska napisał(a):Martha, schudnąć 20kg w 2 miesiące to nie jest problem, ale może Cię to doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Ja też zawsze napalałam się na diety cud i myślałam, ze w krótkim okresie czasu schudnę i będę miała ten problem z głowy... To niestety nigdy nie wychodziło. Doszłam w końcu do wniosku, że skoro tyle czasu żyłam z nadwagą to mogę wytrzymać jeszcze trochę zanim osiągnę wagę dla mnie idealną nawet jeśli ma mi to zająć troszkę więcej czasu. Najlepszym sposobem jest właśnie zmienienie nawyków żywieniowych, a mianowicie: rezygnacja, a przynajmniej ograniczenie chleba, ziemniaków, makaronów i oczywiście słodyczy. Po za tym nawet nie trzeba się ograniczać w ilości spożywanego jedzenia, pamiętając oczywiście o tym, żeby się najadać, ale nie przejadać! Ja w ten sposób schudłam 5kg w 10 dni, teraz idzie to co prawda trochę wolniej, ale nadal chudnę i czuję się coraz lepiej. Sama świadomość tego, że zdrowiej się odżywiam sprawia u mnie lepsze samopoczucie.

Nie no gratulację, postaram się tak jak pani zmienić nawyki, zrezygnować z chleba, ziemniaków, makaronów i oczywiście słodyczy.Nie zapominając o ćwiczeniach ;). Mam nadzieję że się uda trzymajcie kciuki ;)
gRUBA

Postprzez Stefania w 14 Maj 2010, 17:13

Dziewczyny pomocy.Mam 24 lata 168cm i waze ok 90 kilo.Czuje sie strasznie-nie moge schudnąć a do tego przez moją wage mąż mnie zostawił dla suchej laski.Jestem zalamana.Chce schudnąć dla siebie i pokazac mojemu eks co stracił.Bardzo prosze o jakąs metode zeby skutecznie schudnąć.
Dzieki z gory
Stefania

Postprzez merti w 19 Maj 2010, 21:42

Jak czytam te Wasze posty to Wam normalnie zazdroszczę, że macie w sobie tyle silnej woli.

Ja od zawsze miałam trochę ciałka, nie jestem jakimś grubasem, ale jest tego i owego za dużo ;pp Postanowiłam, że zacznę się odchudzać od czerwca, po prostu wolę zaczynać "od nowego miesiąca"

Przy wzroście 167 ważę 75kg. To z leksza za dużo. Chciałabym schudnąć ok. 20 kg, mam nadzieję, że gdy pominę słodycze i soki, a zacznę jeść warzywa, pić wodę i duuużo ćwiczyć to efekt przyjdzie.

Motylek, a jak Ty to zrobiłaś? Jestem strasznie ciekawa. dzięki za odpowiedź :)
merti

Postprzez marylka w 10 Cze 2010, 08:33

Dziewczyny, widzę, że znalazłam swoje forum wsparcia:) Bardzo podniosłyście mnie na duchu i wierzę że i mi się uda:) Po trzech kolejnych ciążach przytyłam 20 kg:( mało tego jestem łasuchem i nikt inny jak dzieci z cukierkami mnie nie zachęca do towarzyszenia im w jedzeniu słodyczy. Efekt - wzrost - 158cm, waga - 85kg. W tej chwili już trochę mniej, bo od kwietnia się próbuję odcudzić i jest 80. Dobre i to, ale przyznaję się że jestem szalenie niekonsekwentna. To prawda, że osoby otyłe więcej spalają kalorii podczas ćwiczeń. O mojej diecie wolę nie wspominać - wczoraj pół czekolady truskawkowej hi hi. Ale tak w ogóle to jem wasę bez żadnych margaryn, wędlinę pomidory, trochę więcej owoców. Mam taką kasetę z Cindy C., z którą ćwiczę 30 min dziennie - no przyznam średnio co trzeci dzień:( Ale teraz jestem zdecydowana na konsekwentne trzymanie się diety i zaczynam tak jak radzi koleżanka od dzisiaj. Jestem już po kawie jak radził znowu kolega z tego topika Więc - dzień pierwszy 80 kg, wzrost - 158cm rozmiar44/46. mój wymarzony 38/40. Bardzo mnie dopinguje lato. W zeszłym roku byliśmy nad morzem. ja wiecznie w spódnicy i góra kostiumu jednoczęściowego. Dobijały mnie laski 90-60-90, podnosiły na duchu 100-80-120:), których muszę przyznać nad morzm jest bardzo dużo. Z mężem się kochamy, ale czasem łapałam go na tym że sobie patrzy na tej plaży na te laski... I tak właśnie. Może któraś z Was się dołączy do mnie? Zawsze to będziwe raźniej? Dodam, że chociaż się staram łatwo mnie namówić na coś słodkiego, lody itd.Żałuję dopiero na plaży:( Wiem że czasu jest mało i już teraz nie ma żartów. przeczytałam uważnie o Waszych sukcesach i napełniona wiarą ruszam - już ruszyłam do walki z wałkami:) Trzymajcie kciuki!
marylka

Postprzez puszysta.17 w 20 Cze 2010, 21:29

Witam.
Jestem pełna podziwu jak czytam te wszystkie wasze wypowiedzi. 20 kg. w tak krótkim czasie.

Ja mam 16 lat i waże 97kg. Koszmar. Od dziecka jestem grubasem. Ale mam już tego dostyć. Po przeczytaniu jednej z wypowiedzi postanowiłam wziąść się za siebie. Jedna z was radziła ograniczyć spożywanie makaronu, ziemniaków, chleba. Po wakacjach ide do szkoły średniej więc musze jakoś wyglądać. Chciala bym tak 20 kg. schudnąć. Na pewno ok. 15. Jak tyle się uda to napewno wytrwam i więcej.

Mam nadzieje że sie uda.

P.S zaczynam od teraz...
puszysta.17

Postprzez ann w 06 Lip 2010, 21:17

Witam Was . Proszę bardzo o pomoc. Chcę bardzo schudnąć a nie mogę :oops: . W listopadzie urodziłam dziecko i w ciąży tak nie przytyłam, co dopiero po niej bo przecież trzeba dużo jeść żeby karmić - co za bzdura! W każdym razie efekt jest taki że waże 20kg więcej jak po porodzie. W sierpniu mam chrzciny i bardzo bym chciała wrócić do swojej starej wagi,ale to nie takie proste. Tym bardziej w moim przypadku gdyż mam tendencje do tycia, słabą przemianę materii i chyba też wiek robi swoje. Bardzo proszę Was o pomoc jak szybko stracić te zbędne i nie chciane kilogramy.
ann

Postprzez ula w 07 Lip 2010, 18:42

Hm..czytając wasze wypowiedzi stwierdzam,że jest cudownie. Dwa lata temu sama ważyłam prawie 70 kg na 155cm więc można ująć całkowity grubas. ale wziełam się za siebie zmniejszenie jedzenia, biegi codziennie lecz jak schudłam 20kg to zaczeły sie problemy zdrowotne jakie jak wymioty... wykończenie organizmu nie dało się tego zapaznować lecz jak przestałam wymioty to sie przybrało na wadze i znowu biorę sie za odchudzanie aby równo ważyć 49kg bo niestety waga wskazuje 54.. lecz pocieszam się,że mnie to wynosi.
ula

Postprzez łukasz równiez walczący z tłuszczem ale nie kg w 14 Lip 2010, 17:47

czesc.Chciałem tylko zaapelowac do Was kobiety które wakczycie z kg ze tak naprawde to powinnyscie walczyc z procentem tkanki tłuszczowej bowiem to jest dobrym wyznacznikiem naszych postepów np fitneski kóre błyszczą sexapealem mają w okolicach 14-16% tkanki tłuszczowej.to tyle ode mnie pozdrawiam ale gratuluje postepów i pamietajcie ze waga wcale nie jest najwazniejsza.papa
łukasz równiez walczący z tłuszczem ale nie kg

Postprzez OlciQa w 26 Lip 2010, 22:29

Czesc. Ja mam 15 lat. w ważę 90 kg.
Chcę schudnąc ok. 25-30 kg.
Pomóżcie błagam.!!!!!!!
OlciQa

Postprzez jaaa w 02 Wrz 2010, 12:38

Dziewczyna ja z własnego doświadczenia wiem, że nie warto tracić pieniędzy na cudowne tabletki. W czasie ciąży brałam hormony podtrzymujące ciąże i przytyłam 39 kg!!!! Po porodzie udało mi zrzucić trochę balastu ale to i tak było za mało (kolana już odmawiały mi posłuszeństwa). W końcu zamiast tracić 70 zł na pare tabletek, wydałam 35 zł na książkę "Metoda Doktora Dukana". Przez 3 miesiące zrzuciłam 24 kg!!!! a chciałam tylko 19;) motywacja była ogromna bo po już 4 dniach zrzuciłam 4 kg. Przestraszyło mnie to tępo ale z czasem zaczęłam chudnąć wolniej za to rozsądniej. Do diety dołączyłam jeszcze plastry slim vita ale tylko po to żeby pomogły mojej skórze nadążyć. Teraz jestem szczupłą mamą 9 miesięcznej córeczki tylko tatuś narzeka, że mojego kochanego tyłeczka już niema, ale akurat to mi nie przeszkadza;)p

Życze wam powodzenia mi się udało teraz pora na was :D
jaaa

PoprzedniaNastępna

Powróć do Jak schudnąć i nie tyć?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości