suplementy-nigdy w życiu

suplementy-nigdy w życiu

Postprzez słone.paluszki w 23 Sie 2008, 10:10

Do odchudzania się i dbania o linię powinno podejść się ze zdrowym rozsądkiem. Ja osobiście niw wierzą w cudowne specyfiki. Myślę że jest to nabijanie klienta w "butelkę". Wszystkie takie cudowne tabletki na pewno nie są obojętne dla zdrowia. Nigdy bym tego do ust nie wzięła :shock:
Tylko dobrze dobrana dieta i dużo ruchu. :D może przynieść oczekiwane rezultaty
słone.paluszki

Dołączenie: 23 Sie 2008, 09:54

Re: suplementy-nigdy w życiu

Postprzez Szlagas w 09 Lut 2009, 17:55

To prawda, ale suplementy takie jak cla pomagają w budowie mięśni i dlatego są przydatne. Kiedy się odchudza razem ze zbędnym tłuszczem traci się też potrzebne mięśnie do ćwiczeń, a cla pomaga je budować.
Szlagas

Dołączenie: 05 Lut 2009, 17:49

Postprzez mgr Katarzyna Szott, dietetyk, ekspert abcodchudzanie.pl w 02 Cze 2009, 09:37

Witam serdecznie.

Suplementy są substancjami wspomagającymi odchudzanie, a więc najpierw trzeba się odchudzać, a dopiero potem dodać do tego suplementy.
Ich działanie niestety nie odnosi żadnego skutku, jeśli jednocześnie nie stosujemy diety redukującej masę ciała i nie ćwiczymy.
Na przykład L-karnityna - owszem, przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, ale tylko wtedy, gdy nasze mięśnie pracują, a więc podczas wykonywania ćwiczeń.
Chrom zmniejsza łaknienia na słodycze - działa tak, bo pomaga utrzymać poziom cukru we krwi na stałym poziomie, co zmniejsza napady głodu i obniża chęć ba słodycze. Ale jeśli odżywiamy się nieregularnie, żadna dawka chromu nie uchroni nas przed niedocukrzeniem i głodem.

Polecam stosowanie przede wszystkim zdrowej, bezpiecznej diety, a suplementy można ewentualnie dodać w końcowej fazie odchudzania, gdy tempo spadku masy ciała jest zdecydowanie wolniejsze.

Pozdrawiam serdecznie.

mgr Katarzyna Szott
dietetyk
ekspert abcodchudzanie.pl
mgr Katarzyna Szott, dietetyk, ekspert abcodchudzanie.pl

Postprzez Grzegorz w 10 Sie 2009, 23:32

Oczywiście, że ruch to podstawa przy l-karnitynie np.
Kiedyś czytałem gdzieś o tabletkach które powiększają swoją obiętość 200 krotnie w żołądku i nie zawierają żadnych składników odżywczych :O ale to chyba bez sensu bo nie chodzi o to żeby nie jeść tylko żeby zrzucić.
Sam zrzuciłem 9 kg przez 3 miesiace zażywając koktajl, multiwitamine i błonnik firmy Herbalife. Wybrałem je właśnie dlatego żeby jeść pełnowartościowe żarcie i przy tym chudnac :D i udało się :P poza tym koktajl jest nieziemsko smaczny :) Oczywiście trochę sportu zażywałem ale raczej nie więcej niz zawsze więc wynik przypisuje Herbalife :)

Pozdrawiam
Grzegorz

Postprzez odchudzona w 29 Sie 2009, 17:17

witam
ja tez schudlam i rezultaty przypisuje herbalife i konsultantom z portalu mojezywienie tak jak ty ruch mam ograniczony pracuje w biurze czesto zostaje po godzinach wiec nawet o aerobiku nie moge myslec to ze schudlam zawdzięczam tym produktom i powiem szczerze ze stosowalam je nawet podczas karmienia piersia sa one calkowicie bezpieczne badane przez rzesze naukowcow i posiadaja certyfikat GISu
odchudzona

Dołączenie: 22 Sie 2009, 17:38

Postprzez szczuplejąca w 21 Wrz 2009, 13:55

a ja uważam że jeśli łączy się ruch, dietę to suplementy mogą wspomagać proces chudnięcia. Trzeba je jednak brać z głową i nie tracić kasy na coś bezwartościowego ale sprawdzić skład i działanie poszczególnych składników. Co do diety to też nie chodzi o to żeby nie jeść tylko żeby dieta była dobrze zbilansowana. Ja osobiście odchudzałam się bez suplementów i z suplementami i widzę że w tym drugim przypadku jest lepszy efekt. Z polecenia dietetyczki sięgnęłam po markę CaliVita właśnie ze względu na jakość produktów jakie oferuje. O produktach tej firmy można sobie poczytać na suplementydiety.istore.pl - tam właśnie zamawiam Slim Formula na odchudzanie. Ja jestem zadowolona z suplementów, ale każdy ma prawo do swojego zdania :)
szczuplejąca

Dołączenie: 21 Wrz 2009, 13:15

Postprzez wojciech w 08 Paź 2009, 01:50

Witam wszystkich;-)

Poznajcie ciekawą historię...

http://wojciechwrzesinski.suportio.pl/blog/posts/1320
wojciech

Postprzez jadzia48 w 13 Paź 2009, 12:20

Ja stosowałam rożne tabletki na odchudzanie i co sie ze mną stało to nie wiem jeszcze bardziej tyłam a cera... okropna. Wszystko wróciło do normy dzięki diecie którą ustalono mi moje zywienie (pisane łącznie) kropka pl wypelnilam tam formularz ocena wellness i po kilku godz miałam darmowa konsultacje z dietetykiem jestem już po kuracji schudłam 6kg w ciągu miesiąca nie mam efektu jo-jo. co ważne podczas tej diety czułam sie bardzo dobrze. poprawiła mi sie cera i włosy nie wypadały. jeśli moja wypowiedzią komuś pomogę to sie ciesze. polecam
jadzia48

Postprzez agaha w 13 Paź 2009, 20:07

Jestem najlepszym przykladem stosowania wszystkich możliwych diet i kilku specyfików medycznych i paramedycznych. Bardzo często udalo mi się zgubić sporo zbędnych kilogramów, niestety wracaly i to z nawiązką.
Od miesiąca zupelnie zmieniam swój sposób odżywiania, udalo mi się zgubić w ciągu tego czasu 4 kg. Może to niewiele, ale zdrowo, nie jestem godna, świetnie się czuję, mam mnóstwo energii.
Jeśli interesuje Cię jak zapraszam na moją stronę internetową
hagnes.mojawaga.pl
pozdrawiam wszystkich odchudzających się
agaha

Postprzez Janek Jeszcze nie zielarz w 27 Cze 2010, 05:32

słone.paluszki napisał(a):Do odchudzania się i dbania o linię powinno podejść się ze zdrowym rozsądkiem. Ja osobiście niw wierzą w cudowne specyfiki. Myślę że jest to nabijanie klienta w "butelkę". Wszystkie takie cudowne tabletki na pewno nie są obojętne dla zdrowia. Nigdy bym tego do ust nie wzięła :shock:
Tylko dobrze dobrana dieta i dużo ruchu. :D może przynieść oczekiwane rezultaty

Ok suplementy diety to jest pojęcie ogólne. Ale sama definicja suplementy diety jest szeroka. Zioła też można określić do tej grupy. Nawet ostropest plamisty czy błonnik witalny. Skąd się wzieło pojęcie suplementów diety i co to jest na http://www.suplementy.lap.pl< jest tam artykuł na ten temat w kontekscie medycyny , historii itd. Natomiast faktem jest że przed używaniem warto skonsultować to z lekarzem. Nadmieniam fakt że typowe zioła nawet sypkie w niewłaściwej dawce są szkodliwe. Nie pamiętam zródła informacji ale paracetamol + jakieś konktetne zioła = papa i to są fakty. Dlatego moim zdaniem należy podnośić świadomość ludzi nawet w stosunku do tzw. samoleczenia. Każdy lekarz , farmaceuta czy zielarz to powie. Trzeba poprosu zgłebić dany temat i tu się wszystko rozjaśni.

A i jeszcze jedno wielokrotnie spotkałem się z podrabianymi suplementami diety nie wiadomo z jakiego zródla ( Tzn wiadomo - Z Chin - i tu zaczyna się temat kontroli jakości , której w Chinach nie ma a pestycydy te które u nas były stosowane w latach 70 80 skutecznie mają zastosowanie w "Nowoczesnych Chinach"

Pozdrawiam
Janek Jeszcze nie zielarz

Następna

Powróć do Suplementy diety

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości