Chciałabym być chudsza!

Chciałabym być chudsza!

Postprzez Olcia13 w 09 Lut 2009, 22:45

Ale przecież BMI to kwadrat wzrostu dzielony przez wagę, albo odwrotnie nie pamiętam… Podobno dobre BMI jest w granicach 19-24, tak? Dziewczyny! Mam 13lat, 164cm wzrostu i 54,5kg. nie wiem, chyba powinnam się odchudzać?!? Koleżanki mówią mi, że nie muszę, że mój organizm się rozwija, ale ja tak nie mogę. Schudłam już z 57kg, wciąż czuje się gruba. Pomocy :cry:
Olcia13

Dołączenie: 09 Lut 2009, 22:38

Re: Chciałabym być chudsza!

Postprzez MartySiak w 03 Maj 2009, 17:43

Twoja waga jest prawidłowa jak na twój wiek i wzrost.
Moja waga też jest prawidłowa, ale jednak czuję że powinnam zgubić kilka kilogramów.
Najlepszym sposobem na to są ćwiczenia.
Lecz jednak nie chce się ich wykonywać.
Najlepsziej wyjśc z przyjaciólmi na spacer, pojezdzic na rolkach lub rowerze xD
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;)
MartySiak

Postprzez Gość w 04 Maj 2009, 20:53

MartySiak: ciekawi mnie czemu piszesz, ze powinnas zrzucic pare kilogramow, skoro - jak mowisz - masz prawidlowa wage?
Gość

Postprzez 00patus00 w 27 Cze 2009, 10:14

Cześć. Mam na imię Patrycja, mam 17 lat 175cm wzrostu i ważę 70 kg. Gdy obliczałam sobie BMI pokazało mi ze jest dobrze. Ale mam problemy z udami, gdzie zdaniem mojego chlopaka są ok, ale ja sie z tym nie czuje, no i nie podoba mi się mój brzuch, nie mam fałd, ale też nie jest on taki kształtny. Mam problemy też ze słodyczami, ponieważ pracuję w sklepie, i strasznie kuszą. Chcialabym tez zgubic z tzw. "boczków". Znalazłam fajną dietę, ale nie wiem czy to wystarczy. Sport, bardzo lubię pływać, ale chodzenie na basen tez kosztuje, jazde na rowerze tez lubie, ale nie lubie wykonywac tego sama, robię troche w ogrodzie, ale to chyba nie wystarcza... Chcialabym schudnąć od 5-10 kg. Nie wygląðam najgorzej, ale chcialabym to zmienić. Gdyby ktoś mógł mi pomoc, prosiła bym o kontakt na pocztę: pati12334@wp.pl.
Pozdrawiam i z góry dziękuje :)
00patus00

Postprzez Justi w 01 Lip 2009, 22:37

hej;* mam 14 lat 176 wzrostu i ważę 80kg ;( ratunkuuu mam duzy brzuch !!!i rozstępyy pomocy :cry: :? :shock:
Justi

Postprzez śmieszka w 08 Lip 2009, 11:35

hej mam 13 lat i tez mam taki problem .. uwazam ze jestem gruba bo waze 67 kg przy wzroscie 175 cm , kolezanki mówia mi ze nie musze chudnac, ze nie jestem gruba , ale gdy zakładam bikini to czuje sie jak wielka krowa ,w roku szkolnym duzo cwicze : pływam,gram w kosza, chodze na sksy szkole , ale w wakcje nie daje rady jak jestem w domu to cały czas siedze i jem .. pomozcie! prosze.. :cry:
śmieszka

Postprzez adrianawu w 14 Lip 2009, 16:46

Hej :) Mam 16 lat ... i mam problemy z wagą :(( nie czuje się dobrze z tą wagą którą mam teraz ... przytyłam 10kg... i bardzo chciała bym je zrzucić ! pomocy ! :)
adrianawu

Dołączenie: 14 Lip 2009, 16:44

Postprzez edan w 18 Wrz 2009, 15:07

Nie wiem po co wam te wszystkie diety. Nie mozna dac sie zwariowac. Jestescie molode, zdrowe dobiero zaczynacie sie rozwijac. Wprowadzenie diety tylko po to zeby zrzucic kilka kilogramow moze spowodowac wiele zlego w waszych organizmach. I po co tak sie katowac? Jezeli chcesie wygladac jak modelki z okladek czasopism to gratuluje pomyslu. Dieta stosowana zeby zadbac o zdrowie jest zrozumiala, cwiczenia ( tez z umiarem oczywiscie ) takze, ale glodowki po to zeby wygladac jak anorektyczki juz nie!!!
edan

Dołączenie: 03 Mar 2009, 13:18

Postprzez markiza w 18 Lut 2010, 12:11

Olcia13 napisał(a):Ale przecież BMI to kwadrat wzrostu dzielony przez wagę, albo odwrotnie nie pamiętam… Podobno dobre BMI jest w granicach 19-24, tak? Dziewczyny! Mam 13lat, 164cm wzrostu i 54,5kg. nie wiem, chyba powinnam się odchudzać?!? Koleżanki mówią mi, że nie muszę, że mój organizm się rozwija, ale ja tak nie mogę. Schudłam już z 57kg, wciąż czuje się gruba. Pomocy :cry:

Twoje koleżanki mają rację, jesteś jeszcze bardzo młodziutka i Twój organizm potrzebuje się rozwijać, może Cie jeszcze wyciągnąć do góry, wagę możesz zrzucić i to w zupełnie inny i przyjemniejszy sposób niż katowanie się dietą! Po pierwsze Twoja waga jest jak najbardziej w porządku do Twojego wzrostu, ale jeśli chciałabyś coś z tym zrobić to zapisz się lepiej na jakiś fitness albo tańce, na których zbędny tłuszcz wypocisz, a przy okazji zrobisz coś dla ciała!
W ogóle jestem przeciwniczką takich drastycznych diet typu dieta kapuściana, czy kopenhaska, tym bardziej w tak młodym wieku w jakim Wy jesteście!!! Lepiej poproście rodziców, żeby zabrali Was do dietetyka, który ustali Was odpowiednią dietę, ale nie nastawioną stricte na odchudzanie, tylko taką, która nauczy Was racjonalnego i zdrowego sposobu odżywiania się. W Warszawie jest centrum medyczne Vimed, które uczy takich rzeczy. Układają oni odpowiednie dla każdego diety, w których bardzo ważne jest, aby testować odpowiednio szeroką gamę produktów po to, by uzyskać jak najwięcej informacji o szkodliwych dla badanego produktach oraz by zapewnić większą różnorodność i wybór produktów. Dzięki temu można zapewnić zróżnicowaną i dobrze zbilansowaną dietę eliminacyjną - eliminuje się z dotychczasowego menu ciężko przyswajalne przez nasz organizm składniki, zastępując je tymi, które są dla nas odpowiednie. W ten sposób można i zgubić zbędne kilogramy (bo znacznie poprawia się nasz przemiana materii) i przede wszystkim wprowadzić zdrowy styl życia.
markiza

Dołączenie: 10 Sty 2010, 18:20

Postprzez vita14 w 19 Mar 2010, 19:53

Hej dziewczyny! ;** Mam prawie 14 lat za 3,5 msc. jadę nad morze. Plaża, bikini, słońce, dyskoteki i inne rzeczy tego typu :) Mam 163 cm i 52 kg szerokie biodra lekki brzuch i mega cellulit na nogach... :( Pomóżcie proszę! W zeszłych wakacjach schudłam 1 kg ale przypomniałam sonie o tym trochę późno teraz chcę większe rezultaty... ;))
vita14

Następna

Powróć do Diety dla nastolatek

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości