Schudłam 20kg w 4 miesiace. Uwierzcie w siebie naprawde mozn

Schudłam 20kg w 4 miesiace. Uwierzcie w siebie naprawde mozn

Postprzez motylek w 12 Cze 2009, 20:28

Witajcie swoje odchudzanie zaczelam 25 lutego od tego czasu zrzucilam juz 20 kg. wiele razy podejmowalam walke z odchudzanie niestety zawsze konczylo sie to na niczym. na poczatku udawalo mi sie zrzucic gora 4 kg ale pozniej wracalo ich wiecej. teraz wiem ze mozna schudnac wystarczy zmienic swoje nawyki zywieniowe nie wierze w zadne tabletki ani herbatki wystarczy silna wola i chec do walki z kg. bylo ciezko ale teraz gdy jestem lzejsza o te 20kg chce walczyc dalej moj cel to jeszczed 10 a wtedy bede spelniona. pozdrawiam :)
motylek

Re: Schudłam 20kg w 4 miesiace. Uwierzcie w siebie naprawde mozn

Postprzez marti w 15 Lip 2009, 21:58

Gratuluję!!! Ja zaczęłam od 5 kwietnia. Jestem teraz lżejsza o 15kg! Tak jak Ty, miałam problem z powracającymi kilogramami i więcej niż 5kg nigdy nie udało mi się zrzucić. Zmiana nawyków żywieniowych to najlepsza rada na schudnięcie. Nie pomagały mi tabletki, herbatki, plastry, i wszystko inne. Pomogła dopiero silna wola:) przede mną jeszcze 5kg. Nie chudnę już tak szybko, jak początkowo i... chyba trochę tracę zapał, ale wciąż wierzą, że mi się uda. I jeszcze jedno... wiecie, co ni pomaga? Wszystko, co jem, zapisuję w dzienniczku odchudzania. To mnie trzyma w ryzach, bo głupio by mi było wpisywać w dzienniczku odchudzania np. słodycze, więc wolę ich nie jeść:) śmieszne może, ale działa:) pozdrawiam gorąco i życzę dalszych sukcesów w gubieniu tego paskudnego balastu:)
marti

Postprzez AloAlo w 17 Paź 2009, 17:36

Gratuluję również! Uważam że diety mogą pomóc, ale stosując je nigdy nie straciłam wielu kilogramów. I raczej powracały. Wszelkie plastry, odchudzające tabletki, to tak naprawdę oszukiwanie organizmu i na dłuższą metę nie zdaje egzaminu. Dieta bez ćwiczeń nie pozwoli odnieść znaczącego sukcesu, natomiast poparta ruchem pozwala na osiągnięcie wymarzonej sylwetki, jędrną skórę i dobre samopoczucie. Ja obecnie ważę 58 kilo przy 169 cm, co jest moim największym osiągnięciem i jestem zadowolona. Osiągnęłam ten efekt odmawiając sobie słodyczy i trenując pilates 3 razy w tygodniu. Wiem że organizm organizmowi nie równy, ale gorąco polecam ćwiczenia. A dla tych co nie zawsze mają czas wybrać się na fitness, rekomenduję ćwiczenia w domu. Akcesoria do tego można naprawdę niedrogo skompletować. Ja kupiłam sobie taśmę, matę, step i skakankę przez internet, wszytko w sklep-presto.pl. Powodzenia!
AloAlo

Dołączenie: 17 Paź 2009, 17:24

Postprzez Amy w 18 Paź 2009, 15:40

Nawyki żywieniowe?? Czyli z czego zrezygnowałaś??
Amy

Postprzez monika w 25 Paź 2009, 16:48

no wlasnie, co nalezy zmienic zeby schudnac o 20kg? jakie nawyki zywieniowe?

ja najpierw probowalam odstawic slodycze i jesc mniej ale za to regularnie, ale roznie to wychodzilo (zwlaszcza w czasie swiat ;-)) i nigdy nie dotarlam do 20kg, co najwyzej 5-6... ale to za malo :(

monika
monika

Re: Gratuluje

Postprzez Dominika w 17 Sty 2010, 19:41

Gratuluje również a mogłaby pani mi powiedzieć jak pani to dokładnie zrobiła??Chciałabym wiedzieć bo mam właśnie też problem ze schudnięciem..proszę
Dominika

Postprzez milusia98765 w 25 Sty 2010, 19:14

Gratuluje i podziwiam zarazem!!! Tyle schudnąć to normalnie marzenie i to w tak krótkim czasie. Ja co prawda zaczynam sie właśnie odchudzać. mam mnóstwo zapału i mam nadzieje że nie będzie to zapał słomiany. Jeśli możesz to napisz dokładniej co stosowałaś podczas odchudzania, jaką dietę czy ćwiczenia. Dołączałaś do tego jakieś suplementu, czy wszystko tak po prostu naturalnie??? Proszę o odpowiedź ze wskazówkami może będzie mi łatwiej. Pozdrawiam :D
milusia98765

Postprzez martha w 03 Lut 2010, 20:38

Hej. Ja mam duży problem. A mianowicie mam 16 lat, 170 wzrostu i ważę ... 100 kg. Od urodzenia miałam nadwagę i do tego jeszcze brałam leki, które pobudzały apetyt. No i tak waga rosła i rosła... próbowałam już wielu diet, ale tak jak dziewczyny z postów wyżej mówiły nigdy nie udało mi się zrzucić więcej niż 5-6 kg. A chcę być normalna! Chcę umieć normalnie ćwiczyć na wf i być taka jak inne dziewczyny. Muszę ważyć ok 60 kg. Weźcie mi poradźcie jakąś diete (niekoniecznie zdrową ) na której schudnę jakieś 20 kg w 2 - 3 miesięcy... proszę pomóżcie mi ... :cry: chcę być normalna!! :cry:
martha

Postprzez Ania87 w 08 Lut 2010, 00:16

czesc. Gratuluje Ci bo wiem ze to ciezka praca ;)

ja tez schudłam.. 21kg w 5 miesiecy. mam 23 lata,Ważyłam 80kg przy wzroście 165cm. Byłam gruba.. zobaczyłam to dopiero jak weszlam na wage.. a tu... 80kg!!!!! Przeraziłam się :( Zaczelam płakać i nie wiedziałam co zrobić, Po paru godzinach użalania sie nad soba zaczelam czytac na internecie o odchudzaniu. Bylo to dla mnie nie realne ze ktos mogl schudnac nawet 5 kg. I zobaczylam wkoncu wpis jednej dziewczyny ktora napisała ze jezeli chcemy naprawde schudnac to nie mozemy mowic ze odchudzamy sie od jutra czy od poniedziałku tylko od teraz. No i ja tak zrobilam. Byla godzina 23 a ja postanowilam sie dochudzac ale z głowa tym razem:) no i to wyglada tak ze jem polowe z tego co jadlam wczesniej i pije duzo wody niegazowanej, za slodyczami nie przepadalam ale jezeli najdzie mnie ochota to przekasze jakies ciacho:) . Jedyne co mam bardzo ograniczone to fastfudy bo je za to uwielbialam :d. Pozwalam sobie na 2 w miesiacu :) w 5 miesiecy schudlam 21 kg w tym momencie waze juz prawie 58kg a moja waga wymarzona to jest 57 kg czyli tylko jeszcze 1.5kg :) Uwiezcie w siebie i napewno Wam sie uda :) ja bede mocnooooo trzymać kciuki za wszystkie osoby ktore chca sie odchudzać :) pozdrawiam :)
Ania87

Postprzez Oleska w 18 Mar 2010, 13:18

Martha, schudnąć 20kg w 2 miesiące to nie jest problem, ale może Cię to doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem. Ja też zawsze napalałam się na diety cud i myślałam, ze w krótkim okresie czasu schudnę i będę miała ten problem z głowy... To niestety nigdy nie wychodziło. Doszłam w końcu do wniosku, że skoro tyle czasu żyłam z nadwagą to mogę wytrzymać jeszcze trochę zanim osiągnę wagę dla mnie idealną nawet jeśli ma mi to zająć troszkę więcej czasu. Najlepszym sposobem jest właśnie zmienienie nawyków żywieniowych, a mianowicie: rezygnacja, a przynajmniej ograniczenie chleba, ziemniaków, makaronów i oczywiście słodyczy. Po za tym nawet nie trzeba się ograniczać w ilości spożywanego jedzenia, pamiętając oczywiście o tym, żeby się najadać, ale nie przejadać! Ja w ten sposób schudłam 5kg w 10 dni, teraz idzie to co prawda trochę wolniej, ale nadal chudnę i czuję się coraz lepiej. Sama świadomość tego, że zdrowiej się odżywiam sprawia u mnie lepsze samopoczucie.
Oleska

Następna

Powróć do Jak schudnąć i nie tyć?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości